mandag den 30. april 2012

Nu prøver jeg lige med nogle billeder

Som lovet sidst jeg skrev her på bloggen, vil jeg nu sætte nogle billeder ind af de ting, jeg har flettet indtil nu. Det har taget mig nogle dage at få det gjort, fordi jeg lige ville prøve at få tilrettet min blog lidt, så den så ordentlig ud, inden jeg begyndte at sætte en masse ind på den.

Her er den første taske jeg har flettet. Den blev ikke så god, men øvelse gør jo som bekendt også mester ;o)


Taske nr. 2 blev allerede bedre...


Det lykkedes mig endda at sætte for i den med lomme til mobil!


Det næste, jeg lavede, var et penalhus til Emilie (min venindes datter) - lavet efter den fantastiske vejledning jeg fandt hos Helene. Det er hendes vejledninger, jeg har brugt både til at lære at flette tasker, kurve og penalhus. Superfine vejledninger der er nemme at finde ud af. Det var et kæmpe arbejde at lave penalhuset (og der blev spist MANGE chips!!!), men det vakte stor glæde hos modtageren :o) Det blev godt nok lidt stort og klodset, men næste gang ved jeg, hvordan jeg kan lave det mindre, så det bedre passer i en skoletaske!


Da jeg flettede, kom der nogle bogstaver frem fra en chipspose, så der stod ES og et halvt S, så jeg fandt på at skrive hendes initialer på penalhuset med en guldtusch. Det syntes hun godt nok var mega cool ;o) og hun har fået mange positive kommentarer både fra sine klassekammerater og lærere, at de synes, penalhuset er super sejt. Det er jo skønt at få en sms med sådan en besked.


Så fandt jeg på at lave en kurv med navn på til min skønne nieces navngivningsfest i marts. Jeg var så dum at lave den af silkepapir!!! Kan absolut IKKE anbefales, men resultatet blev nu meget godt, selv om det var lidt besværligt. Jeg syntes, det var for kedeligt at komme med en kuvert med penge i og havde derfor lavet kurven til at putte gaven i. På den ene side var der navn...


De andre 3 sider af kurven så sådan ud...

 
og sådan så kurven ud indeni


Her med indhold: En lille æske, som kunne spille en melodi, når man tog låget af. Den var til at putte penge i som gave, og så var der 3 sutter med LAURA på og en kop med Hafferlaffen :o)


Næste projekt var en ny taske til Emilie (i stedet for min første taske, som hun ellers havde fået i julegave). Lynlåsen i den første taske var ikke syet så godt, så hun turde ikke bruge den, fordi hun var bange for, at den skulle gå i stykker. Jeg lavede derfor en byttehandel med hende og sagde, at hun fik en ny taske i samme slags papir, men som ville holde meget bedre. Så fik jeg den første taske, så jeg kan gemme den som et minde.


Indtil videre det sidste projekt, jeg har haft gang i, var en dag, hvor jeg besøgte Emilie - og hendes mor - for at lære hende at flette en taske / lille pung. Hun havde selv på forhånd klippet og tapet alle firkanterne, for at vi kunne nå det på én dag. Her er jeg ved at lære hende, hvordan man fletter. Det fandt hun ret hurtigt ud af. Jeg hjalp med at flette et par strimler, for at vi kunne blive færdige. Jeg måtte hjælpe med at lukke ringene, men ellers klarede hun fint at sy den sammen selv, da hun fik det forklaret. Hun syede også selv bunden og lynlås i, kun med en smule hjælp fra mig. Ret godt gået af en pige på 11 år, synes jeg ;o)


Her er resultatet: Den ene side af pungen...


...og den anden side af pungen... Den blev da ret flot, synes jeg.

4 kommentarer:

 1. Er vild med papiret på taske nr to, hvor er den bare super flot :) Det med for i tasken har jeg tilgode, det må komme når jeg har fået købt mig en ny symaskine ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih... hvor hyggeligt... Min første kommentar :-)

   Papiret er købt ved cchobby.dk Det hedder noget med grafisk tryk. Jeg har købt en stor kasse! og jeg får ikke lavet flere tasker i det, for jeg synes, det er for tykt og stift at flette med. Så nu har jeg en stor kasse papir stående, som jeg ikke får brugt til noget, øv. Men jeg syntes også, det var super flot :-)

   Jeg er faktisk lidt overrasket over, at det lykkedes mig at lave for i tasken. Jeg købte en symaskine bare for at kunne sy for til tasker, for ellers syr jeg ikke rigtig noget. Indtil videre kun brugt til den ene taske.

   Slet
 2. Hej Birgitte,

  Tak for besøget.. :) vil gerne følge med herinde.. Tænker lidt om det papir fra cchobby måske vil egne sig til store tern 8*16 cm... For der ved jeg at dem jeg har lavet med alm. dameblade papir giver "bløde" tern, så jeg skulle komme tape på begge sider... og det er altså et stort stykke arbejde, og en smule kedsommeligt.. :)

  Forresten mht at få nye læsere, så kan det være et tip at starte en give away - måske lidt "billige" point, men det kan få en masse til at få øjnene op for din blog, og det du laver. :)

  Tror også hvis man deltager til blogtræf, så kommer der også automatisk fokus på din blog.. :) ellers så prøv at kigge på http://mammamiasverden.blogspot.dk/2011/07/hjlp-jeg-er-ny-blogger.html her er der også meget hjælp at hente, af forskellig art. :)

  kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne

   Tusind tak for din hilsen. Dejligt at du vil følge med, det giver lidt mere mod på at fortsætte min blog :-)

   Jeg er lige i gang med at forsøge, om jeg kan bruge det papir fra cchobby i nogle store tern. Jeg vil lave en taske til min veninde, som er hjemme på ferie (hun bor i Australien), og jeg laver den i store tern, fordi det skal gå lidt hurtigt at få den lavet! Jeg forsøgte med gavepapir, men jeg synes, det er for blødt, så nu vil jeg forsøge med det lidt stivere papir. Jeg er spændt på, om det lykkes!

   Mht. at starte en give away for at få flere læsere, synes jeg det er en dårlig idé. Jeg ved godt, at flere så vil få øjnene op for min blog, men som du selv skriver, er det lidt "billige" point. Så vil jeg hellere, at folk selv finder min blog. Oprindeligt var den egentlig også bare tiltænkt som mit eget lille "projekt" og for min egen fornøjelses skyld, så jeg kan faktisk slet ikke tillade mig at "klage" over manglende læsere!

   Jeg har overvejet blogtræf, men jeg ved ikke helt, om det er noget for mig. Jeg har også kigget på den hjælp til ny blogger på Mamma Mias Verden, men jeg har ikke set det hele igennem, så måske jeg skulle kigge lidt på den igen?

   KH Birgitte

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.