torsdag den 14. marts 2013

Sprutter til neonatal afdelinger

Jeg har set forskellige steder i blogland, at der er nogle, der har lavet en indsamling, hvor de samler hæklede blæksprutter ind for at give dem til neonatal afdelinger rundt om på sygehusene. Det hele startede her hos Josefine, da hun modtog en mail om forespørgsel på en blæksprutte til en for tidligt født pige.

Da jeg selv er født 3 mdr. for tidligt, har jeg lyst til at hjælpe andre for tidligt fødte børn. Desværre kan jeg ikke hækle, men jeg har købt noget garn og hæklenål, og så vil jeg prøve, om jeg kan finde ud af at lave en blæksprutte (hvis altså min hånd vil være med til det, for jeg har stadig problemer med den, som jeg har skrevet om tidligere).

Jeg synes, det er et super godt initiativ, der her er taget, og derfor har jeg lyst til at reklamere lidt for det. Indsamlingen hos Josefine er stoppet (hun fik samlet 168 sprutter til Skejby, som du kan se, hvis du klikker på linket), men der er andre, der har taget over. Der er derfor ingen deadline længere! Sprutterne vil blive afleveret løbende på de forskellige sygehuse, så hvis du har lyst til at hækle en sprutte engang imellem, er jeg sikker på, at de vil blive glade for at få nogle flere rundt omkring.

Du kan læse mere om sprutte indsamlingen ved at klikke på billedet herunder. Her finder du også en opskrift på sprutterne. Du kan også finde en opskrift på sprutterne hos Josefine. Hun har lavet en printvenlig version, som du finder her. Hun har også lavet en printvenlig version af en masse "sprutte-lir", som du finder her.

Du kan se en masse sprutter inde på deres facebook gruppe her og der kan du også læse mere, hvis der kommer nyt om sprutterne. Der står bl.a., at de KUN modtager sprutter, der er lavet af REN BOMULD, for fx akrylgarn afgiver små fibre, som de for tidligt fødte kan få ind i øjne og mund.

God fornøjelse med sprutterne :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.